» Byta bloggportal?

Jag börjar tröttna på Blogg.se. Känner mig liksom... begränsad.

Har funderat på att byta, men jag vet inte hur krångligt det är? Vill ju kunna föra över mina gamla inlägg till nya bloggen isåfall, samt behålla min domän (vilket inte borde vara något problem, eller?). Har funderat lite på Wordpress eller Blogspot. Vad är egentligen bäst? Vill kunna skapa fina designer och har sett att många Wordpress-bloggar har superfina, men när jag gjorde ett provkonto där och skulle göra en design så verkade det jättebökigt. 

Har ni någon koll? 


Pernilla S
21 November, 2013 - 22:30 / BLOGG: http://pernillasv.wordpress.com

Jag hade nog valt blogspot. Tyckte det var mycket lättare att göra sin egen design och lättare att se statistiken också! Nu har jag valt att göra en wordpressblogg om smink, bara för att jag redan hade en på blogspot och inte kände för att sitta och rensa i den bloggen då jag vill ha kvar alla inläggen där och ha kvar den mer som en vardagsblogg. :)

Camilla
22 November, 2013 - 22:30 / BLOGG: http://camellissbeauty.blogspot.com

Så här tycker jag som gjorde ett byte alldeles nyss:

Visningen av statistik är under all kritik på Blogger, men å andra sidan finns det ju andra verktyg för det. Statcounter.com t.ex. Jag föredrar WP:s presentation av statistiken.

Det är mycket lättare att själv kunna styra hur själva inläggen ser ut i WP, dvs. placering av text och bild.

Du kan inte använda domänadressen utan www i en Blogger-blogg. Fick jag veta efter att jag köpt en utan www. Tack för det liksom.

Utseendet på själva bloggen är däremot väldigt mycket lättare i en Blogger-blogg. Du kan i stort sett ändra på varenda liten detalj. Medan du i WP liksom får nöja dig med en färdig mall (finns visserligen en hel uppsjö mallar som är riktigt fina).

I Blogger kan du lägga till html-kod och java script. I WP går det att lägga till viss html-kod, men aldrig java. Och du kommer inte åt källkoden i WP. Vilket är väldigt begränsande när det gäller att använda vissa verktyg som kräver att du lägger in kod i själva källkoden.

Så rådet är att fundera vad som är viktigast för dig att kunna göra med din blogg. Spelar domännamnet stor roll - då är det egentligen bara WP du kan välja. Om det är viktigare att inte vara så styrd av mallar och diverse begränsningar - då är det Blogspot som gäller.

En annan sak att väga in i om man ska genomföra bytet eller inte - du kommer tappa läsare. De kommer förmodligen hitta tillbaka och de allra flesta som redan läser dig kommer ju hänga med. Det är skitlätt att fixa så Bloglovin-följarna flyttas över till den nya adressen, t.ex. Jag har tappat i stort sett alla som hittar till mig via sökmotorer. Jag vet inte varför och du kanske redan har läst om det på min blogg - men jag är så gott som osynlig i sökmotorer helt plötsligt. Det blir en ganska rejält dipp i besökare för en sminkblogg. Samtidigt som jag vet varför känns det väldigt trist. Jag har anmält bloggen hos flera sökmotorer, skaffat SEO-verktyg, men det verkar inte hjälpa. :/

Svar: Tack för svar!
Magdalena Milde

Maria
24 November, 2013 - 22:30 / BLOGG: http://littlemissconsumer.com/

Jag tänkte preciiiis skriva, fråga Camellis och sedan såg jag att hon redan hade kommenterat, jag trivs änsålänge bra med WP, dock får jag betala om jag inte vill att de ska kunna lägga in reklam mellan mina inlägg samt betala för att ha littlemissconsumer.com som direktlänk utan wordpress med i namnet.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo