» Följ mig på Instagram! -> ComaHeart

Ett urplock av bilder från min Instagram! Tycker att alla som läser min blogg borde gå in och följa mig på Instagram också. Vore superkul! ♥ (Lämna en kommentar här eller på Instagram så ska jag kika in era Instagrams (heter det så?) också. -> COMAHEART


» NEW IN - Make Up Store Palette

Tog en snabbis på stan med mamma förut (insåg nyss hur fel det lät, oh well...) och fick med mig lite grejer hem. Vill visa allt NU, men är så himla dåligt ljus att fota i, så det får vänta till imorgon.

... men en grej kan jag inte hålla mig ifrån att visa - denna palett från Make Up Store som jag velat ha hur länge som helst. (Vågade mig för första gången in på MUS i Karlstad idag... inte dåligt för att vara mig.) Paletten är nu fylld med åtta ögonskuggor. Är det någon som vill se vilka, så säg till! 

Pris: 249 kr


» NEW IN - Too Faced Boudoir Eyes

Fick hem denna goding från Too Faceds vårkollektion idag. Så fin! ♥

Har varken hunnit testa den eller swatcha den, men om jag känner Too Faced rätt så kommer denna palett vara grym, precis som de övriga paletterna. Något som är annorlunda med denna palett om man jämför med de andra är att denna är gjort i "metall", till skillnad till de andra som är gjorda i "papper", eller hur man ska förklara det? Haha...

Too Faceds paletter är verkligen något jag starkt rekommenderar alla att köpa! Vare sig du är en make up-junkie eller en nybörjare.

Pris: Ca. 350 kr.

 

» Slutet för djurtestat smink

Fick nyss, världens kanske bästa, pressmeddelande från The Body Shop.

Utdrag ur meddelandet/artikeln:
"Efter mer än tjugo års kampanjarbete, kan det värderingsdrivna skönhetsvarumärket The Body Shop äntligen fira, tillsammans med den ideella organisationen Cruelty Free International, slutet för djurförsök inom den europeiska kosmetikaindustrin. Detta tack vare att det länge efterlängtade beslutet att förbjuda import och försäljning av djurtestade kosmetikaprodukter och -ingredienser inom EU, träder i kraft från och med 11 mars 2013.

Denna banbrytande seger innebär att från och med 11 mars måste alla som vill sälja nya kosmetikaprodukter och - ingredienser inom EU, göra detta utan att testa dem på djur – vilket ej heller får ske utanför EU:s gränser. Förbudet påverkar alla kosmetikaprodukter, inklusive toalettartiklar och skönhetsprodukter som tvål och tandkräm."

Dame Anita Roddick, grundaren av The Body Shop.

» Om att vara självkritisk

Har tagit "Dagens Smink"-bilder varenda dag hur länge som helst, men alltid när jag lägger in dom i datorn och tittar på dom mer och mer så hittar jag fler och fler saker som jag stör mig på och tycker är fult med sminkningen. Vågar därför inte lägga upp bilderna här, för jag vill inte få elaka kommentarer.

Brukar nästan aldrig få kommentarer på mina "Dagens Smink"-inlägg (knappt överhuvudtaget heller) - vilket får mig att tänka ännu mer. Ser alla de felen jag ser? Är det därför de inte kommenterar? Tycker de att mina sminkningar är fula?

Jag måste sluta tro så illa om mig själv. Jag vet ju egentligen att jag inte är dålig på att sminka. Åtminstone finns det måååånga som är betydligt sämre än vad jag är. Jag måste också lära mig att kunna ta elaka kommentarer. Annars kan jag lika gärna sluta blogga. Eller?


» MUA Matte Perfect Foundation

Jag har testat MUA's nya foundation Matte Perfect Foundation. I samma serie ingår även en primer och ett löst puder. Jag har de produkterna hemma, men har inte testat dom än. Säg till om ni vill ha mina åsikter om dom också.

Jag känner egentligen att det är näst intill onödigt för mig att göra en review på en foundation, då jag har min absoluta favorit som ingen kan slå. (Clarins Everlasting Foundation). Därför brukar det oftast bli så att jag inte gillar någon av de andra foundation-sorterna. MEN! Denna gillar jag. När jag applicerade den så tyckte jag att det var lite väl tjock i konsistensen. Var rädd att den skulle kännas tung på huden, men när jag applicerat klart så kändes det bra. Den täckte bra och resultatet blev fint. Tycker dock att den var lite väl kletig, så använde ett puder - Rimmel Stay Matte - ovanpå (vilket jag iofs alltid gör). 

Summan av kardemumman: En helt okej foundation för dom som vill ha en foundation som täcker bra och mattar ner ansiktet + är billig! Minns inte det exakta priset, men inte var det mycket.


» Hudosil ansiktskräm + handkräm

Var på jakt efter en ansiktskräm och en handkräm och hittade dessa två från Hudosil på Apotea.se. 

Blev väldigt snopen när jag öppnade paketet och såg hur stor handkrämen var. Hade inte sett att den innehöll så mycket som 250 ml. Hade förväntat mig en liten tub som jag kunde ha i väskan, men vet inte om jag vill gå runt med en 20 cm stor tub... haha. 

Någon som testat någon av dessa? Kanske båda? Åsikter?

Priser:
Handkräm: 29 kr
Ansiktskräm: 49 kr


» Tutorial - Matt sotning

Här kommer en tutorial på en matt sotning! (Looken har jag gjort åt IsaDora, därav bara IsaDora-produkter.)



1. Applicera den första skuggan i Eyeshadow Palette "56 Smoky Eyes" över hela ögonlocket (ända upp till brynet)
2. ”Sudda in” den tredje skuggan i samma palett i globlinjen.
3. Sudda sedan in den mörkaste (femte) skuggan på samma ställe.
4. Applicera samma mörka skugga längs med halva nedre fransraden och ”koppla ihop” den med skuggan på ögonlocket.
5. Applicera Flex Tip Eyeliner längs med övre fransraden och vinga ut den. Applicera sen Inliner Kajal "51 Indian Black" på nedre vattenlinjen.
6. Avsluta med Precision Mascara och lite av den första skuggan i inre ögonvrån.
Klart.

» Burt's Bees Lemon Butter Cuticle Cream

I julklapp gav jag min mamma ett set med massa olika produkter från Burt's Bees. Setet innehöll bland annat denna nagelbandskräm. Jag har väldigt torra och trasiga nagelband, så jag lånade den och den funkade verkligen. Plus att den luktar precis som "Fox-kolor". Ni vet dom där citronkolorna som är i ett blått/gult papper? 

Gillade den så mycket att jag beställde hem en egen. 69 kronor kostar den. 


» Är fortfarande ovän med Make Up Store...

Köpte detta lack från Make Up Store i lördags - "Tatjana". Hade höga förhoppningar på det, då det såg jättefint ut i flaskan. (Det syns inte på bilden, men det är lila glitter i lacket.) När jag kom hem och skulle applicera det så blev jag sååå besviken.

Väl på naglarna så syns inte glittret alls. Det ser ut som ett tråkigt vanligt rosalila nagellack. Brukar aldrig tvätta av nagellack direkt efter, men det gjorde jag faktiskt nu. Nä, usch! Ingenting för mig. Dessutom gillade jag inte penseln. Så blir säkerligen inga fler nagellack från MUS köpta för min del.


» En titt i arkivet...

Strax innan nyår gjorde jag denna look åt IsaDora. Använde endast en ögonskugga (om man räknar bort den ljusa jag använde i ögonvrån.) Tycker att sotningar som är gjorda med en enda glittrig ögonskugga över hela locket (och uppsuddad i globlinjen) + längs med nedre fransraden är så himla snyggt!

Vad tycker ni? ♥


» Vad trött jag blir

Satt och gjorde ett kollage med produkterna som varit mina favoriter under januari, men tror ni inte att datorn lägger av precis när jag bläddrar bland mapparna för att se var jag ska spara kollaget? Skulle kunna fylla detta inlägg med svordomar känner jag. Tänker inte sitta och göra om det nu, så det får vänta till en annan dag...

Nåväl... till något roligare. Beställde för en stund sedan en Z-Palette. KUL! Det fick bli en leopardmönstrad. Ska bli kul att fylla den med mina favoritskuggor osv! ♥

» Inspiration - Linda Hallberg

Är det någon som inspirerar mig när det kommer till smink så är det Linda Hallberg.
Hon är så himla duktig!
 ♥
Samtliga bilder är lånade från Lindas blogg.

» IsaDora Perfect Powder Blusher "06 Pink Blossom"

Vet att jag sa att det bara var ett Bella Vita-inlägg kvar, men insåg att det är två. Fast kanske skippar inlägget om läppennorna, om ingen jättegärna vill se dom? Haha. 

Här är iallafall rougen som ingår i Bella Vita-kollektionen. En superfin vårig rosa färg som påminner om MAC's "Well Dressed" som jag gillar skarpt. Har inte testat denna än, men när jag swatchade den så verkade den väldigt pigmenterad! Ska nog testa den imorgon. Ändrar jag åsikt så uppdaterar jag detta inlägg.

Pris: 119 kr


» Wet N Wild Eyeshadow Palette "Petal Pusher"

Wet N Wild är ett av mina favoritmärken när det kommer till "drugstore-make up". Deras produkter är prisvärda och håller hög kvalité. Både deras ögonskuggor och deras blushes är superpigmenterade och har en grym "lasting power". (Varför är det så svårt att veta vad vissa ord heter på svenska?!) 

Igår fick jag hem paletten "Petal Pusher" som innehåller 8 olika ögonskuggor. Har swatchat samtlig skuggor på armen - och precis som jag trodde så är dessa skuggor lika pigmenterade som alla andra WnW-skuggor jag äger. Tog även bilder på mina swatches, men de blev inte så bra... Om någon är intresserad av swatches, så får ni säga till så fixar jag nya.

Pris: 89 kr
(Finns billigare på amerikanska webshoppar. T.ex. Beauty Joint)


» ♥ Min favorit-kind-trio - just nu! ♥

Måste bara dela med mig av tre underbara produkter. Har nämnt samtliga tidigare tror jag, men det skadar inte att nämna dom igen. Samtliga produkter komma från The Balm och kostar ca 200 kr/st. Dessa produkter är: The Balm Bahama Mama Bronzer, The Balm Mary-Lou Manizer & The Balm Blush "Frat Boy". 

Jag applicerar dom i ordningen jag skrev dom. Börjar med att contoura ansiktet med Bahama Mama, sen highlightar jag kindben, näsben, haka och panna med Mary-Lou Manizer och sedan avslutar jag med lite färg på kinderna/kindbenen - dvs Frat Boy!


» Make Up Of The Day 25/1-13 / Matte Smoky Eyes

Jag har använt/I've used:
- IsaDora Eyeshadow Palette "56 Smoky Eyes"
- IsaDora Flex Tip Liner "80 Carbon Black"
- IsaDora Inliner Kajal "51 Indian Black"
- IsaDora Precision Mascara


» IsaDora Jelly Kiss Lipsticks

 
Ännu ett par produkter från IsaDoras Bella Vita-kollektion. Två stycken Jelly Kiss-läppstift i färgerna Biscotti och Cappuccino. Min favorit är Biscotti (den ljusa). Den andra har mamma fått. (För er som börjar tröttna så kan jag säga att det bara är ett BV-inlägg kvar efter detta, haha!)

Detta är några av mina favoriter i kollektionen! Jag älskar dom. På något vis påminner de om Revlons Lip Butters (som jag älskar). Sen påminner även lukten/"smaken" om MAC's läppstift (som jag också älskar). Finns ingenting dåligt att säga om dessa. Men, kan säga att om man gillar väldigt pigmenterade och matta läppstift så är IsaDoras Jelly Kiss-läppstift ingenting man ska spendera pengar på. Dessa är mer "sheer" och lite glossiga (men känns inte alls som läppglans!) Skulle gärna testa fler färger! ♥

Pris: 119 kr/st

I kollektionen ingår även färgen "60 Ballerina".

» IsaDora Eyebrow Lifter - Highlighting Pen

Här kommer ännu en produkt ur IsaDoras nya kollektion - Bella Vita. Deras Eyebrow Lifter. 

Såhär beskriver IsaDora produkten:
"En highlighter som lyfter och ljusar upp ögonområdet - ett snabbt och enkelt sätt att få en pigg look. Ett enda streck under ögonbrynsbågen lyfter direkt och ljusar upp området runt ögonen. En universell nyans som är mjukt neutral och passar alla hudtoner."

Jag testade denna produkt idag och jag gillar den. Vanligtvis använder jag YSL's Touche Éclat under brynet och jag tycker faktiskt att denna funkar nästan lika bra, vilket överraskade mig! Har sedan tidigare en produkt från E.L.F (som jag inte minns namnet på) som ska fungera på samma vis som denna penna - och den är superkletig. Trodde därför att denna skulle vara likadan, men icke! Den är torr och finishen blir lik en matt ögonskuggas. 

Pris: 89 kr


» Make up of the day - 24/1-13

Blir alltid lika frustrerad när skuggningarna alltid ser askassa ut på bilder. Lyckades inte få någon bra bild med ögonen öppna, så blir en med stängda ögon! Antar att det är bättre än inget. 

Jag har använt/I've used
- MAC Paint Pot "Painterly"
- MUS MS "Tuch"
- Urban Decay Naked Basics Palette ("Venus", "Wall Of Shame" & "Naked 2")
- MAC Fluidline "Blacktrack"
- Chanel Liquid Eyeliner
- Jordana Fabuliner
- IsaDora Glitter Eyeliner "Silver"
- Rimmel Eyeliner Pencil "Black"
- IsaDora Precision Mascara 


» Too Faced Boudoir Beauty Collection Spring 2013

Denna vecka släpps Too Faceds vårkollektion som innehåller många fina produkter!

Jag gillar ögonskuggspaletten extra mycket och har faktiskt redan förbeställt den från Eleven, så snart bör den landa i min brevlåda! Gillar ni också någon av produkterna så tycker jag att ni ska passa på att klicka hem dom och använda JANUARI som rabattkod, så får ni 11% rabatt.

» NEW IN - Love & Hate

Paketet från Kicks innehöll även dessa två produkter från Make Up Store.
Microshadow "Tuch"
och High Tech Lighter "Platina". 

Testade båda två idag och kan säga att den ena älskar jag och den andra gillar jag inte lika mycket. "Tuch" kan nog vara världens finaste och mest mångsidiga ögonskugga. Samtidigt som den är brun så skimrar den i en fin blå färg. (Om någon vet om det finns en liknande skugga, fast med lila skimmer, så berätta!) 

... medans High Tech Lightern i färgen "Platina", som jag använde som bas till ögonskuggan, är en produkt jag inte gillar. Den blev så kletig på ögonlocket och ögonskuggorna blev krångliga att applicera. Dels för att de smetade ut sig och creasade sig - och för att det knappt gick att sota ut skuggorna på ett fint sätt. Det blev bara fläckigt och fult. Kanske gjorde jag fel... så om någon är van användare av denna så får ni gärna berätta hur ni gör.


» Våriga pasteller från IsaDora

Här kommer ännu en godbit från IsaDoras vårkollektion/look "Bella Vita". 

IsaDoras Eyeshadow Quartet i färgen "49 Gelato" är en superfin kvartett bestående av fyra pastelliga ögonskuggor som passar perfekt nu till våren. Jag har inte använt dessa i någon look ännu, men har swatchat dom och de är betydligt mer pigmenterade än ögonskuggorna i IsaDoras vinterkollektion/look "Northern Lights". Ska se till att testa dessa någon gång under veckan!

Pris: 129 kr


» The Balm Blush "Frat Boy"

Igår fick jag hem ett paket från Kicks som innehöll sakerna jag la upp i ett inlägg för några dagar sedan. En av sakerna var en blush från The Balm som heter "Frat Boy". Har sett många på YT prata om den och ÄNTLIGEN är den min! 
 
Den är superpigmenterad och har typ världens finaste färg. Precis som The Balms andra produkter så håller den hög kvalité och är verkligen värd sitt pris (ca 200 kr). Jag ångrar inte att jag köpt den! 


» En kind-trio jag inte skulle tacka nej till!

Har hur länge som helst suktat efter dessa tre kind-produkter från Nars. Rougen "Orgasm" är ett måste i varje sminkälskares samling, samma sak med highlightern "Albatross" och bronzern "Laguna". De är superfina allihopa och passar alla hudtoner. 

Att de kostar närmare 300 kr/st är väl en annan femma, men det kan jag lova att de är värda.

/I need these three cheek products from Nars!

» Mer från IsaDoras nya kollektion...

Näst ut är två stycken "Moisturizing Lip Glosses" i färgerna "41 Noisette" och "29 Bubble Gum".

Vanligtvis avskyr jag läppglans. Tycker det är obehagligt att ha "klibb" på läpparna. Fast det är något med detta läppglans som gör att man inte får den klibbiga känslan på läpparna - så jag tycker faktiskt om dom! Min favorit är Noisette. Superfin till sotade ögon! 

Pris: 99 kr/st

/Lipglosses from IsaDoras new collection "Bella Vita".


» IsaDora Bella Vita Nailpolishes

(Kan säga att jag blev superglad när jag fick hem massa produkter från IsaDoras nya kollektion i posten förut. Tack! ♥)

Tänkte börja med att visa dessa tre lacken. "754 Bella Vita", "753 Rosette" och "752 Macchiato". Det ingår även ett till lack i kollektionen ("755 Pistacchio) och det kan ni se i mitt tidigare inlägg om Bella Vita. 

Det finns inte så mycket att säga om IsaDoras nagellack, mer än att jag älskar dom. De torkar fort och penseln är underbar. Gillar den till och med mer än vad jag gillar Essies pensel! Jag kan inte välja en favorit av dessa lack, så väljer två - och det blir Bella Vita och Macchiato. Även Pistacchio är ett superfint lack. 

Pris: 69 kr/st


» NEW - IsaDora Bella Vita Spring Collection



IsaDora om kollektionen:
"En ung men sofistikerad look. Avkopplande badorter, Medelhavet, nostalgi och att njuta av det goda livet är nyckelorden som omfamnar och ger inflytande i denna look. Tänk en modern twist av 50-talets ikon Audrey Hepburn.

Kritigt glassiga pasteller, rosa, cashmere, mint, lavendel och gult. Matt och glossigt tillsammans med sofistikerade, neutrala färgkombinationer och pasteller skapar en chic, feminin mjukhet.

Bilderna är lånade från IsaDoras Facebook-sida. Collaget har jag gjort själv.

» ♥ Två gamla favoriter från MAC ♥

Sorry för dålig uppdatering idag! Men har haft fullt upp med både jobb och barnpassning. Inte heller hjälper det att min inspiration ligger på 0. Har ni några förslag på vad jag kan skriva om i bloggen? Vad för sorts inlägg vill ni se? Är supertacksam om jag får några tips! ♥ Här kommer iallafall två av mina favoritprodukter från MAC.


» ♥ O.P.I - William Tell Me About O.P.I ♥

Ett av mina favoritlack just nu! "William Tell Me About O.P.I".

Har sedan i höstas varit galen i vampiga, mörka, berry/lila/röda-färger. Tycker att det är så himla fint! Just O.P.I har många jättefina, t.ex. Vampsterdam, Germanicure - och såklart William Tell Me About O.P.I. Har använt de tre lacken flitit de senaste månaderna. 

William Tell Me About O.P.I är lättapplicerat och torkar hyffsat fort. (Har nog aldrig hittat ett nagellack som torkar så fort som jag vill att det ska, så hyffsat fort är ett bra betyg. Haha.) Med ett topplack ovanpå så håller det hur länge som helst - till och med för mig som spelar bowling åtminstone ett par gånger i veckan, vilket sliter på naglarna.


» IsaDora Build-Up Mascara Extra Volume

För ett litet tag sedan släppte IsaDora en "uppgraderad" variant av deras populära Build-Up Mascara Extra Volume. Den nya varianten ska tydligen ge mer volym. Jag har inte testat den förra varianten, så kan inte jämföra - men har iallafall testat den nya. 

Jag tycker att den är helt okej. Har inte testat den tillsammans med någon intensiv sminkning, utan bara ensam utan massa skuggor, eyeliner osv. Tycker iallafall att det är en bra vardagsmascara och jag tror att det går att bygga upp ännu mer volym och längd om man applicerar något lager till. Om man jämför den med IsaDoras Precision Mascara som är min stora favorit just nu, så måste jag säga att jag just nu gillar Precision Mascaran bättre. Jag föredrar mindre borstar - och den på Build Up-mascaran är ganska stor. Åtminstone jämfört med Precision Mascarans borste. 

... men IsaDoras Build-Up Mascara Extra Volume får klart godkänt!

(Ett lager mascara)

» Jaclyn Hill - Smokey Eye With A Pop Of Color

♥ Jaclyns YouTube-Channel ♥

 

» I ♥ Benefit Cosmetics!

För ett par (?) månader sedan beställde jag hem några produkter från Benefit. Benefit är ett superpopulärt sminkmärke bland YouTube-gurus/"make up-folk" i USA - och som nu också börjat etablera sig i Sverige i och med att Sephora öppnat här i Sverige nu. (De säljer alltså Benefit-smink.) Jag beställer dock mitt från Benefits hemsida, då priserna är lägre där + att jag inte bor nära någon Sephora-butik.

Jag kan ärligt talat säga att jag inte är missnöjd med någon av produkterna jag köpte. Mina solklara favoriter är "Hoola"-bronzern och The POREfessional. Den enda produkten jag är lite tveksam till är High Beam. Jag vet inte hur jag ska applicera den för att få det bästa resultatet. Har någon av er testat den och har något tips?


» IsaDora Perfect Contour Kajal

Här kommer lite fler produkter som fanns i paketet jag fick från IsaDora för några dagar sedan - fyra stycken "Perfect Contour Kajal"-pennor i färgerna "98 Snowblink", "59 Bronzing Brown", "66 Navy Blue" och "60 Black". 

Perfect Contour Kajal-pennorna beskrivs som "extra mjuka och rikt pigmenterade ögonkonturpennor."


» KICKS-order

Ska tillägga direkt att jag inte har några höga förväntningar på Depends baslack.
La bara till det i varukorgen för det saknades 11 kr till fri frakt, haha!

» YSL Touche Éclat

Här kommer ännu en produkt jag älskar. 

Detta är verkligen en produkt som man entra älskar eller hatar. Dock tror jag att de flesta hatar den för att de tycker att den täcker dåligt, men då har jag en liten nyhet till er - det är ingen concealer! Det är snarare en highlighter. 

Jag använder den under ögonbrynen, på näsbenet och på kindbenen som en slags "bas" till min vanliga highlighter. Resultatet blir superfint och highlightern håller hela dagen. Vill man ha fylligare läppar kan man applicera lite av YSL Touche Éclat på "amorsbågen" ("vecket" i överläppen). Ett litet tips bara...!
 
Finns att köpa här för 245 kr! (Kostar 415 kr på Kicks...)


» Hur mycket ska man "gå med på"?

Jag har sedan en tid tillbaka gjort tutorials osv åt IsaDora. (Ni kan hitta dom på deras hemsida/blogg.) Nu har även deras tyska kontor lånat mina bilder, vilket är kul - eftersom jag sagt att jag gör bilderna åt IsaDora. MEN... Det är även ett företag som heter Douglas (som tydligen är känt i Spanien, Schweiz osv) som också har lånat mina bilder - utan att fråga. Jag vet att jag inte är någon känd make up-artist eller något, men jag måste väl ändå ha rätten till mina egna bilder?

Vet inte hur jag ska ställa mig till det här. Först tyckte jag inte att det var så konstigt, men fler och fler runt om mig har reagerat på att de tagit mina bilder utan att fråga. Jag tjänar inte ett öre på att de använder mina bilder. Får inte ens en länk till min blogg. Vad ska man göra? Är detta rätt? Vad kan man kräva?


» This Or That Make Up-Tag

Blush or Bronzer? BÅDA! Använder alltid både blush/rouge och bronzer./BOTH! I always wear both blush and bronzer.
Lipgloss or Lipstick?  Läppstift. Lätt./Lipstick. Easy choice!
Eyeliner or Mascara?  Använder båda varje dag, men var jag tvungen att välja en skulle det bli mascara./I wear both everyday, but if I have to choose I'd choose mascara.
Foundation or Concealer? Foundation. Använder nästan aldrig concealer./Foundation. I rarely use concealer.
Neutral or Coloured Eyeshadow?  Älskar båda... Ångrar att jag gör den här listan, haha. Är ju så svårt att välja!/I love both... I regret doing this tag, haha.
Pressed or Loose Eyeshadow? Gillar inte lösa skuggor - om man bortser från MUS Eyedusts. Så.../I don't like loose eyeshadows - except from Make Up Stores Eyedusts. So...
Brushes or Sponges? BORSTAR! Fast älskar ju min Beauty Blender... men skulle inte klara mig utan borstar, så borstar!/BRUSHES! Even though I love my Beauty Blender... but I wouldn't survive without brushes, so...

» En gammal favorit från Guerlain

Detta är en av mina favoritsminkprodukter någonsin. Guerlains Meteorites. Kan vara världens bästa setting powder. Applicerar jag detta puder ovanpå min älskade Clarins Everlasting Foundation så blir resultatet "flawless". Fick senast igår komplimanger för hur "perfekt" min hy såg ut. 
 
Det enda dåliga med Guerlains Meteorites är priset. Det är svindyrt! Närmare bestämt så kostar det 450 - 500 kronor. Fast jag ser det som en investering. Har haft mitt puder sen i juni - och det syns knappt att jag har använt det. Nu har jag iofs inte använt det varje dag, men väldigt ofta.  


» IsaDora "50 Matte Chocolates"

Paketet jag fick hem igår innehöll bl.a. denna palett, "50 Matte Chocolates", som är en av tre paletter som innehåller fem ögonskuggor (fick hem de andra två också, så säg till om ni vill se dom). Jag har länge velat testa denna palett och jag måste säga att jag är glatt överraskad.

Har inte hunnit testa den i någon sminkning än, men har swatchat den och jag gillar det jag såg! Ögonskuggorna är ganska krämiga och till och med utan primer ger de ifrån sig en fin färg. Även de ljusa skuggorna syns, vilket inte händer allt för ofta när jag swatchar ljusa skuggor.

Swatches - utan primer!

» En bra bas

En lägga en bra bas innan man applicerar ögonskuggor är A och O för mig. Jag går aldrig utan ögonskuggsbas! (Om jag nu har ögonskuggor "på mig" vill säga, fniss.) För det första så gör det att ögonskuggorna sitter hela dagen. För det andra så framhäver det skuggornas färger så mycket mer. Skillnaden är stor! 

Mina favoritprodukter när det kommer till ögonskuggsbaser är MAC's Paint Pot i färgen "Painterly", Too Faceds Shadow Insurance och Urban Decays Primer Potion. För tillfället använder jag mest MAC's Paint Pot. Den är min absoluta favorit! 
 
/My nr 1 priority when it comes to make up is to use an eyeshadow base!
My favourites are MAC's Paint Pot in "Painterly", Too Faced's Shadow Insurance and Urban Decay's Primer Potion. 


» Älskar att få post!

... speciellt från IsaDora ♥


» IsaDora Inliner Kajal "56 Blonde"

Detta är min favorit-kajalpenna någonsin. Jag älskar den! 

Den är super att lägga på vattenlinjen om man gjort en sotning med mörkt markerad nedre fransrad. Det förstorar ögat supermycket och gör att det blir superfint! Jag borde fixa en bild där jag har ett öga som är sminkat så (med denna pennan) och det andra utan smink, så ska ni får se skillnaden.
Vill ni att jag ska göra det?


» Make up of the day - 14/1-13

Jag har använt/I've used:
- MAC Paint Pot "Painterly"
- Urban Decay Naked Basics Palette 
- Lancôme Sensational Effects Eyeshadow "506 Gorgeous Gold"
- MUS MS "Deadly"
- Jordana Fabuliner
- MAC Fluidline "Blacktrack"
- IsaDora Inliner Kajal "Blonde"
- Too Faced Perfect Eyes Waterproof Eyeliner "Perfect Black"
- IsaDora Precision Mascara
- Lancôme Hypnôse Star Mascara


» MAC Strength Collection

Den 8:e februari släpps i kollektionen i Sverige och den kommer säljas under 6 veckor.
Ni får gärna låna mina collage/bilder, men skriv då gärna att ni lånat dom från mig.

Känns lite sådär att sitta och spendera massa tid på att
göra collage och redigera bilder som folk sen bara tar :)

» TUTORIAL - Eyeliner

Här kommer en tutorial (gjord åt IsaDora) där ni se hur jag (oftast) applicerar eyeliner.


» Magda wants!


» NEW IN - LUSH Products

För en vecka sen insåg jag att jag aldrig testat någonting från LUSH, så beställde hem några grejer. Är mest sugen på att testa "Steamer Tabsen". Man lägger dom i hett vatten och håller sedan ansiktet ovanför (med en handduk över huvudet), så rengör det ansiktet på djupet. 

/New stuff from LUSH.


» Vinnaren är utsedd

Grattis Zabine!
Hon har (vad jag vet) ingen blogg, så kan inte länka den.
Men hör av dig med dina kontaktuppgifter, så skickas sminkborsten under helgen :)

Har hon inte hört av sig inom 48 h, så utses en ny vinnare.


» REVIEW: Hakuro Brushes

Har sedan några månader tillbaka förälskat mig i Hakuros sminkborstar. Hakuro är en polskt märke, så det är inte superlätt att få tag på borstarna. Jag beställer mina från en polsk sida: LadyMakeUp(1 ZL = 2-3 SEK)

Positivt:
+ Dom är perfekta i storleken/They're perfect sized brushes
+ Dom är supermjuka!/They're super soft
+ Dom är billiga/They're cheap
+ Dom är inte gjorda av äkta hår/They're made out of synthetic hair

Negativt:
- Dom är ganska dåligt fastsatta på "skaftet" och vill gärna lossna. (Löses dock lätt med superlim)/
The brush-part is pretty loose, so you might need to glue it on to the handle after a while.

Här är några av mina Hakuro-borstar.

» Aqua Shadow Crayon "20E"

Förra året blev jag utvald till att delta i Sephoras Beauty Board. Vilket innebar att jag fick testa tre produkter från Make Up Forever. En av dom är denna Aqua Shadow Crayon i färgen "20E". 

Detta är en produkt jag älskar! Produkten påminner mycket om NYX Jumbo Pencils, fast är mycket bättre. Jag har testat att använda den som primer under ögonskuggor, men också ensam. Föredrar att använda den som primer, då den verkligen förstärker skuggorna man applicerar ovanpå och får dom att hålla hela dagen - precis som en primer ska! 

Det enda dåliga är att man inte kan vässa den. Man får alltså så lite produkt som det visas på toppen. Eller så har jag bara inte förstått hur man får fram mer produkt (?). 


» Att testa smink på djur

Jag försöker, i största mån, attinte köpa smink från företag som testar deras produkter/produkternas ingredienser på djur. Men när man är så intresserad av smink är det svårt att bara ha produkter från märken som inte testar på djur, då de flesta faktiskt gör det. Tror ni kommer bli förvånade när ni läser listan över företag som testar sina produkter på djur här nedanför. Det är hemskt.



Dessa bilder är ingenting om man jämför med de värsta bilderna som finns, men blev så illamående när jag googlade runt efter bilder att jag inte kunde lägga upp de här på bloggen. Hemska bilder... Det är svårt att förstå att det är tusentals djurs verklighet.



Företag som testar sina produkter/produkters ingredienser på djur:
Armani - Aussie - Biotherm - Bobbi Brown - Clearasil - Clinique - Dove - Elizabeth Arden - Escada - Garnier - Helena Rubinstein - Lancôme - L'Oreal - M.A.C - Mary Kay - Maybelline - Max Factor - Neutrogena - Olay - Revlon - Shiseido - Sunsilk - Vaseline - Veet - Yves Rocher 
Fler märken/företag som testar sina produkter på djur.

Företag som inte testar sina produkter/produkters ingredienser på djur:
Anastasia - Ardell - Burt's Bees - Clarins - Dermalogica - DuWop - E.L.F - Eco Tools - IsaDora - L.A Colours - Lily Lolo - Lime Crime - Make Up Store - NYX - OCC (Obsessive Compulsive Cosmetics) - Orly - Physicians Formula - Stila - Tarte - Too Faced - Urban Decay - Wet N Wild
Fler märken/företag som inte testar sina produkter på djur.

... och här sitter jag med smink från Lancôme, M.A.C, Revlon, Shiseido osv medans tusentals djur får lida bara för att jag och resten av världen ska få dessa produkter. Tur nog använder och äger jag mer smink från märken i den nedre listan. T.ex. Anastasia, Burt's Bees, E.L.F, NYX, Stila, Too Faced och Urban Decay. Men ändå...

» IsaDora Opalescent Nails


Förra veckan släppte IsaDora fem nya nagellack som kallas "Opalescent Nails". Nagellacken har en semi-transparent vit bas med olika opaliserande toner i bl.a. korall och rosa. Jag skulle inte tacka nej till något av dessa lack, speciellt inte "Mother Of Pearl".  De ser inte så speciella ut på produktbilderna, men när man applicerar dom ovanpå ett "vanligt" lack så blir det superfint!
Titta in på denna blog för bildbevis!

Detta skriver IsaDora om nagellacken på deras hemsida:
"A strong trend this winter and spring is iridescent colors on nail polishes and now we launch five beautiful shimmering new Wonder Nails. All five nail polishes have a white base with different types of opalescent tones in pink, purple, blue and coral."


» NEW IN - Stila "In The Know"-Palette

Förutom UD's Naked Basics-paletten, så innehöll
paketet från BeautyBay Stilas "In The Know"-palett.

Har sett massa videos på YouTube där Beauty Gurus pratar om hur mycket de älskar Stilas paletter, så kände mig tvungen att testa en! Har hittills bara swatchat skuggorna, så vet inte hur de är att jobba med - men de är åtminstone superpigmenterade! Ska bli kul att testa den!


» NEW IN - UD Naked Basics

Igår fick jag hem ett paket från BeautyBay som bl.a. innehöll denna palett!

Naked Basics är Urban Decays senaste Naked-palett, som skapats för att många tyckt att det varit för lite matta skuggor i de tidigare Naked-paletterna. Därför innehåller denna palett alltså mest matta skuggor, förutom en ljus skuggan som är skimrig ("Venus"). 

Enligt mig är denna palett perfekt! Den innehåller alla skuggor man behöver för en "everyday.-look", och med hjälp av den svarta skuggan kan man lätt fixa en festsotning. Den skimriga skuggan, "Venus", är perfekt för att highlighta inre ögonvrån och "Naked 2" och "Faint" är super fina crease-färger. Det jag älskar mest är att paletten innehåller skuggan "Foxy" (som även finns i Naked 2-paletten). Använder den som highlighter under ögonbrynen i princip varje dag! Idag använde jag dock "Wall Of Shame" under brynen - och jag tror minsann att "W.O.S" och "Foxy" kommer hamna på delad första plats på min highlight-skuggs-lista...)
 


» My Foundation/Base Routine

- Applicerar Clarins Everlasting Foundation.
- Applicerar MAC Pro Longwear Concealer på områden som behövs täckas. (Har dock nästan aldrig några "problem" med min hy, så använder den inte så ofta.)
- Applicerar "Brighten"-delen av Wet N Wilds Cover All-Concealer under ögonen, på näsbenet och upp mellan brynen + på kindbenen.
- Applicerar Rimmels Stay Matte Powder över hela ansiktet.
- Applicerar Benefits "Hoola"-Bronzer under kindbenen, under käkbenen, under hakan + på både sidorna av näsbenet.
- Applicerar The Balms "Mary-Lou Manizer" på kindbenen, på näsbenet + mellan brynen.
- Applicerar rouge. (Rougen på bilden är bara ett exempel. Använder inte den varje dag, hiho.


» NEW IN - Lancôme Hypnôse Star

Fick hem denna för några dagar sedan. Hur fin är inte förpackningen/tuben/hylsan?! 

Lancôme's orginal-Hypnôse-mascara är en av mina favoriter, så tänkte ge denna en chans! Normalt sett brukar jag aldrig gilla en mascara första gången jag använder den, utan det brukar ta ett par veckor. Denna älskade jag direkt! Den får mina fransar att se ut precis som jag vill ha dom. Speciellt om jag använder den tillsammans med IsaDoras Precision Mascara


» Make up of the day - 6/1-13

Jag har använt/I've used:
- MAC Paint Pot "Painterly"
- MAC ES "Concrete"
- MAC ES "Vanilla"
- MAC ES "Carbon"
- MUS MS "Deadly"
- Urban Decay ES "Bootycall"
- Jordana Fabuliner
- MAC Fluidline "Blacktrack"
- IsaDora Inliner Kajal "Blonde"
- IsaDora Inliner Kajal "Indian Black"
- IsaDora Precision Mascara
- Lancôme Hypnôse Star Mascara


» GIVEAWAY!

Okej, det blir en giveaway! Priset är, som sagt, Real Techniques Stippling Brush.

Det finns bara en regel och den är enkel:
- Kommentera detta inlägg med erat bästa skönhetstips!
Glöm inte ange eran e-mail alt. bloggadress, så jag kan kontakta er om ni vinner.

Vill du ha större chans att vinna, så skriv om den här tävlingen i ett inlägg på din blogg.
(+ Länka till den)

Värde 149 kr.

» NEW IN - Rimmel Stay Matte Powder

Har blivit ganska många NEW IN-inlägg de senaste dagarna. Ber om ursäkt om ni tycker det är tråkigt när det blir för mycket sånt! Står ni ut, eller? :)


I samma paket som jag fick The Balms Nude 'Tude-palett så låg även detta puder från Rimmel. Har sett massor av videos på YouTube där folk pratar om hur mycket de älskar det, så var bara tvungen att testa det.

Ångrar inte att jag köpte det - för det är underbart! Det håller hyn matt hela dagen och täcker bra utan att se kakigt ut. Det billiga priset ger produkten ett extra plus. (£4)

New powder from Rimmel. I love it! 


» Naked

Alla sminkintresserade har väl hört talas om Urban Decays Naked-paletter?
Om inte, kolla in dom genast! 

Under den senaste tiden har det släppts flera nya "Naked-produkter" från UD. Bl.a. en foundation och en BB-cream. De senaste tillskotten bland Naked-produkterna är "Naked Flushed" (bronzer, highlighter & blush-palett) och "Naked Basics" (ögonskuggspalett med matta skuggor). 

Tror inte att Naked Flushed och BB-creamen finns att beställa till Sverige än, men det går att beställa Naked Skin-foundationen här och Naked Basics-paletten här. Jag kommer få Naked Basics i postlådan vilken dag som helst nu! Längtar.


» NEW IN - O.P.I GoldenEye

Gissa om jag blev glad när jag såg detta lack på REA? 50% = 75 kr! Galet. 
Har gått och suktat efter det sedan James Bond-kollektionen släpptes, men aldrig fått tummen ur och köpt det. Men nu har jag köpt det! Eller ja, mamma köpte det faktiskt åt mig. Tack ♥

Åh, jag verkligen ÄLSKAR detta nagellack. Önskar att bilderna kunde göra det rättvisa, men icke. Det är så svårt att beskriva det. "Finishen" är nästan folieaktig. Hur som helst, det är superfint! 

PS. Det är inte lätt att måla naglarna i mörkret.
Tro mig. Testade det igår kväll, haha! .DS

» DulceCandy87

Jag följer en hel del "Beauty Gurus" på YouTube och en av dom är DulceCandy87. Gillar hennes sminktutorials (och övriga sminkvideos/hauls osv). Kolla in hennes kanal här!

Here's a video from one of my favourite Beauty Gurus on YouTube, DulceCandy87.


» NEW IN - The Balm Nude 'Tude-Palette

Finns inte ord för hur mycket jag älskar denna paletten!
Ögonskuggorna är jättepigmenterade och superfina. Längtar efter att testa den. Som jag skrivit tidigare så tror jag att detta kan vara en konkurrent till mina UD Naked-paletter... 

Kommentera detta inlägget om ni vill se swatches! ♥

My new palette from The Balm. The "Nude 'Tude-palette".


» NEW IN - Make Up Store

Åkte en sväng till Charlottenberg och Arvika med mamma och Anton. 
Fick med mig lite grejer från MUS (+ ett nagellack från OPI).
Tack mami! ♥


» OPI - Mariah Carey Collection

I februari släpps Mariah Careys kollektion för OPI. Finns en hel del fina lack!
Skulle inte tacka nej till Pink Yet Lavender eller Stay The Night.

» NEW IN - Real Techniques

Har gått och väntat sen i fredags på att posten ska komma, för jag väntar på en del grejen! Idag kom iallafall ett paket - innehållandes borstar från Real Techniques.
(+ En liten hemlis som kaaaanske är en av mina personliga favoriter när det kommer till sminkborstar - OCH som kaaaanske kommer tävlas ut i en giveaway snart... Håll utkik!)

New brushes from Real Techniques.



Ursäkta för blixtbilder, men när posten kommer här så är det redan mörkt :(

» Essie "Butler, Please"

Detta är ett av Essie-lacken jag köpte på mellandagsrean, "Butler, please". Normalt sett är blå min "hatfärg", men detta är nagellacket är så fint! Så speciellt. Bilden gör inte färgen rättvisa. Den är mer intensiv IRL. Lär vara supersnyggt till sommaren när man blivit lite brun. 

One of my new nailpolishes from Essie, "Butler, please".


» 2012 i Instagram-bilder