» Catrice Made To Stay Eyeshadows

Lite mer Kroatien-shopping...

Catrice är ett märke jag sett på många irländska sminkbloggar. Så blev väldigt glad när jag hittade märket nere i Kroatien. Det första jag la märke till vid Catrice-hyllan var dessa "cream eyeshadows". De är i princip en billigare variant av Maybellines 24/7 Color Tattoos. Jag swatchade dom och... wow! Var tvungen att köpa alla färger de hade. Önskar att de hade haft fler av färgerna som finns, dock... Men men, fick med mig tre stycken iallafall och det ska bli riktigt kul att testa dom. 

Pris: 16 kuna/st (16 kuna = ~20 kr)

Swatches


» Maybelline 24/7 Color Tattoo

Här kommer nästa Kroatienköp!

Gissa om jag blev glad när jag hittade Maybellines 24/7 Color Tattoo i färgen Metallic Pomegranate inne på Müller i Kroatien. Har inte sett den färgen någonstans i Sverige. Har den ens kommit hit än? Jag vet inte, men nu är den min iallafall! 

Ska bli riktigt kul att testa den, då jag ÄLSKAR röda/vinröda/burgundy/alla sorters röda skuggor. Tänker mig denna som bas med MAC's Sketch eller Cranberry på ögonlocket och MAC's Beauty Marked i globlinjen + lite annat... 


» Essence - I ♥ Stage Eyeshadow Base

Nu är jag hemma från Kroatien! Så nu kommer jag blogga som vanligt igen.

Här är den första av grejerna jag köpte nere i Kroatien. Essence I ♥ Stage Eyeshadow Base. 
Jag har sett flera YouTube-gurus prata om denna och sagt att de verkligen gillar den. EleventhGorgeous säger till och med att den påminner om MAC's Paint Pots i konsistensen och hur den beter sig på ögonlocket. Jag har sen ungefär ett år tillbaka inte använt något annat än MACs Paint Pots som primer, så jag var ju tvungen att testa denna! Att hitta en billigare variant till Paint Potsen vore ju guld!

Pris: ~ 30 kr


» Sommarrea på Eleven.se!

Eleven.se har just nu rea på hundratals produkter! Jag hittade massa grejer jag ville ha, så förhoppningsvis ligger ett paket och väntar på mig när jag kommer hem från Kroatien!

PS. Köper man 5 reaprodukter, så får man den billigaste gratis. DS

Klicka på bilden för att komma till rean.

» En snabb update från Kroatien

Har det jätteskönt även om det är på gränsen till för varmt... (Över 40 grader i solen...). 
Idag har vi varit i ett köpcenter och jag fick med mig lite smink och nagellack hem... Kommer visa allt när jag kommer hem! 

Hoppas ni har det bra i Sverige, eller var ni än är!
Nu ska jag plåstra om mina vattenblåsor. (Har gått 1.7 mil idag...)
Puss ♥

Sneakpeak!

» Anastasia Brow Duality

"Brow Duality är som gjord för dem som vill ha det bästa av två världar. Anastasia har fört samman två av sina kunders favoriter i en! Tjock dubbel avslutade penna med matt highlighter i ena änden och shimmer highlighter i den andra. Denna penna ger subtil fokus på brynbenet. Använd den sidan som är matt under dagen för att skapa en mjuk höjdpunkt. För sena kvällar, använd shimmer sidan för att ge dina ögon en mjuk satin glöd." 

Denna penna är grym att använda till att highlighta brynen och inre ögonvrån! 
Det finns många olika varianter av denna sorters penna ute på marknaden nu. Bl.a. en från IsaDora, men den är jag inte speciellt förtjust i (längre). Denna från Anastasia är uuuunderbar! Jag föredrar den matta delen under brynen, men tycker att den skimriga är fin i inre ögonvrån.

Pris: 220 kr

» Drar till Kroatien en sväng!

Jag har med mig datorn, men vet inte hur mycket jag kommer kunna uppdatera. Vi får se.
Vi hörs när vi hörs helt enkelt. Puss! ♥

» NEW IN - Chanel Rouge Allure Lipstick "114 Précieuse"

Fyra ord.
Jag älskar detta läppstift.


» China Glaze Autumn Nights

Här kommer China Glaze höstkollektion "Autumn Nights"! 
Vad jag vet så finns den bara på BeautyBay.com än så länge. Om någon vet någon mer sida man kan hitta den på, så säg till!

Ser ni något ni gillar?
Rad 1: Tongue & Chic, Gossip Over Gimlets, Rendezvous With You, Goldie But Goodi, Scandalous Shenanigans, Strike Up A Cosmo.

Rad 2: Public Relations, Don't Make Me Wine, Kiss My Glass, Queen B, Charmed, I'm Sure.

» No7 Precision Lips Pencil "Fire"

För några dagar sedan skrev jag om No7's läppstift i färgen Siren. 
Här kommer en läppenna från samma märke som passar jättebra ihop med Siren. Den heter Fire.

» R.I.P Talia

I närmare ett år har jag följt underbara, 13-åriga, Talia Castellano och hennes beauty-channel på YouTube.
Sedan 2006 har Talia till och från lidit av cancer. Den senaste tiden har hon varit extra sjuk och legat kämpandes på sjukhus. Det har gått upp och ner, men tidigare idag gick det inte längre. Hon förlorade hon kampen mot cancern...

Från "Angels for Talia"s Facebook-sida:
"It is with a heavy heart that we share with all of you that Talia has earned her wings at 11:22am. Please lift her beautiful soul, her beautiful light to heaven and please send your love and prayers to her family during this most difficult time."
 
R.I.P Talia 

» Anastasia Beauty Express Kit (Brows & Eyes)

Anastasias Beauty Express Kit innehåller allt man behöver för att fixa de perfekta brynen + två ögonskuggor som kan användas som t.ex. highlighter. Man får även med instruktioner på hur man ska göra, direkt från Anastasia. (För er som inte vet så är Anastasia Soare, grundaren av Anastasia Beverly Hills, känd som världens "eyebrow guru" och hennes produkter används bl.a. av Jennifer Lopez, Oprah Winfrey, Madonna, Heidi Klum osv). Kitet innehåller produkterna: Brow Wax Cream, Brow Powder Duo, Eyeshadow Duo, ögonbrynsstenciler och Angled Cut Brush. Kit kommer i två varianter. Blonde och Brunette. Jag har Brunette. 

Jag älskar brow powder-duon och penseln. Jag brukar använda min Brow Wiz (från samma märke) som en lätt bas, sen fylla i med brow powder-duon och till slut av sluta med ett brynfix. 

Pris: 440 kr (Prisvärt med tanke på kvalitén och på hur många produkter man får.)

» UNE Green Pride Volume Mascara

Här kommer en till produkt från UNE. Deras Green Pride Volume Mascara. 

Det första jag tänkte när jag såg borsten var: "Detta kommer aldrig gå.". Gav den dock en chans. Men, mycket riktigt... det gick inte. Borsten är superkort och nja, den funkade inte för mig. Jag ser direkt på borsten om den fungerar på mina fransar. Denna borste/mascara gjorde att fransarna klumpade ihop sig och blev hemska. Visst, jag kan leva med att borsten är kort, men jag föredrar gummiborstar över denna typ av borste. Enda mascarorna med "strå-borste" jag testat och gillar är YSL's och Lancomes. 

Men! Något jag gillar med den är att alla ingredienser har 100% naturligt ursprung. 

Pris: 169 kr/st

» Make up of the day - 13/7-13

 
Jag har använt/I've used:
- MAC Paint Pot "Painterly"
- Anastasia Catwalk Palette 
- Too Faced Perfect Eyes Waterproof Eyeliner "Perfect Black"
- Chanel Liquid Eyeliner
- Max Factory Clump Defy Mascara
- The Balm Mary-Lou Manizer 
- Fransar från eBay (dessa är nog de värsta, kortaste (remslängden) och plastigaste jag testat...)

» Anastasia Covet Waterproof Eyeliner

Här lite fler produkter jag fick hem från Anastasia. Fyra av deras Covet Waterproof Eyeliners.

Dessa pennor är helt underbara. Lättarbetade och sitter som sten. Dock torkar de väldigt fort, så det gäller att vara snabb om man vill använda dem utsuddade t.ex. längst med nedre fransraden. För när de väl torkat, så sitter de där de sitter. Efter swatcherna på min arm torkat kunde jag sitta och gnugga stenhårt utan att eyelinern rubbades ur fläcken. Är så förtjust i dessa att jag funderar på att införskaffa den femte, svarta, varianten. Anar att den kan komma att ersätta min tidigare svarta eyelinerfavorit... Too Faceds Perfect Eyes Waterproof Eyeliner. 

Pris: 199 kr/st

Steel, Astral, Vert, Azure

» Cliniderm Light & Matifying SPF Face Cream

Upplever ni att ni får mer finnar/oljigare hy av solkräm?
Det beror oftast på att man använt en solkräm som inte är avsedd för ansiktet, utan för kroppen. Kroppssolkrämer är alldeles för feta för att använda i ansiktet. Därför finns det massvis av olika solkrämer som är ansedda just för ansiktet. Bl.a. annat denna - Cliniderm Light & Matifying Sun Face Gel Cream. (Bara jag som avskyr när produkter har långa namn som inte får plats i blogginläggsrubriken?! Haha...)



När jag läste Linda Hallbergs inlägg om ansiktssolkrämer för några dagar sedan så insåg att jag inte hade någon. Och eftersom jag åker till Kroatien om precis en vecka (19e juli), så insåg jag att jag var tvungen att införskaffa en genast! Jag läste runt lite om olika varianter och denna, Cliniderm Light & Matifying Sun Face Gel Cream, verkade mest intressant. Så en sån fick det bli! Den innehåller SPF 25 och mattar ner ansiktet, så det inte ser så oljigt och "fett" ut som det annars lätt kan göra av diverse solkrämer. Testade den idag och jag gillade verkligen hur den mattade ner ansiktet. 

Pris: 125 kr (erbjudande på Apotea.se just nu! Ord.pris 155 kr)


» Dagens fråga


Jag själv köper nog mest ifrån Kicks.se (MAC osv), FeelUnique.com (Rimmel osv) och BeautyBay.com (Urban Decay osv). Men sen finns det vissa sidor jag beställer "speciella" märken eller sidor som har bra "deals" på vissa märken ifrån. T.ex. CameraReadyCosmetics.com som säljer Ben Nye, Head2Toe som säljer China Glaze billigt osv. Har även beställt en del från CherryCulture.com och BeautyJoint.com som säljer NYX, Wet n Wild osv, men nu på den senaste tiden har jag tröttnat lite på drugstore-smink, så det var ett tag sedan jag beställde därifrån.
Hoppas det blir mer än ett svar på denna frågan...!

» Anastasia Catwalk Palette

Gissa om jag blev glad när jag öppnade postlådan och såg ett jättestort paket? Visste att ett paket från Anastasia/Finest Cosmetics var på väg, men inte att det var så stort! Blev ännu gladare när jag öppnade det och såg massa fina produkter. Bl.a. paletten jag ska visa er nu.

Detta är Anastasias Catwalk Eyeshadow Palette.
Den innehåller tio ögonskuggor och en pensel. Jag är störtförtjuset i denna paletten. Den innehåller alla färger jag älskar. Dvs bl.a. lilaröda skuggor. Sen finns det även en som ser nästan exakt ut som Satin Taupe från MAC (som är en av mina all time favourite ögonskuggor).  Samtliga skuggor är jättepigmenterade och skulle kunna jämföras med Urban Decays skuggor. 

Just nu finns paletten bara att köpa på Nelly.com och där kostar den 445 kr. 

Det dröjer inte länge innan jag kommer posta en look gjord med skuggor från denna palett...

» No7 Moisture Drench Lipstick "Siren"

Här kommer en till produkt från No7! Deras Moisture Drench Lipstick i färgen "Siren". 
Moisture Drench Lipsticks är läppstift som sägs återfukta läpparna i upp till 12 timmar. De innehåller även SPF 15, vilket är grymt nu på sommaren! Tror många glömmer att man faktiskt kan bränna sig på läpparna. 

Nu är inte jag världens största fan av röda läppstift. Visst, jag tycker att det är superfint - men jag är lite för feg för att bära såna färger. Kanske är dags att kliva ur min lilla fegisbox och börja använda mer färg? Detta är ju verkligen den perfekta klarröda färgen. 

Pris: 129 kr/st


» Dagens fråga

Min måste vara... Anastasias Brow Wiz.
Jag menar... Jag älskar ju MAC's ögonskuggor mer än allt i världen i princip. MEN! Om jag tappade allt mitt smink och bara fick välja en produkt att använda, så skulle det bli Anastasias Brow Wiz. Kan dom få ligga på en delad förstaplats?


» No7 Perfectly Bronzed Pearls

För några dagar sedan fick jag som sagt hem ett paket med produkter från VASS PR. 
Jag har redan visat Too Faced-paletten. Här kommer nästa produkt - No7's Perfectly Bronzed Pearls.

Är jag inte helt ute och cyklar så var det inte längesen No7 kom till Sverige. Om de ens har släppts än? Men jag tror det Avskyr när jag inte har koll på något jag skriver om, men jag uppdaterar när jag vet. Produkterna säljs/ska säljas på Apoteket Hjärtat, Åhléns och Kicks. 

No7's Perfectly Bronzed Pearls är en bronzer som innehåller skimmer. Jag har länge haft svårt för skimriga bronzers, men sen jag föll pladask för MAC's "Refined Golden" så har jag öppnat ögonen för att testa fler. Och vet ni? Jag gillar denna! Det är inte en bronzer jag skulle contoura med (då håller jag mig till matta), men för att värma upp ansiktet och ge det en fint solbränd look så är den perfekt!


» Mitt absoluta favoritnagellack

I våras släppte O.P.I kollektionen "Euro Centrale". 
Ett av lacken i den kollektionen har vuxit till att bli mitt absoluta favoritlack - någonsin. Det heter "You're Such A Budapest" och är ett ljust periwinkle-/blå-lila-färgat. Jag äger många lack i just den nyansen, men inget slår "You're Such A Budapest". Det är så himla fint!

Jag önskar att jag hade tillräckligt fina naglar för att kunna visa lacket "på". Men tyvärr gick 80% av mina naglar av under PIP-festivalen, så... de är inte så fina att titta på just nu. = Det blir bara en produktbild!

Finns här.


» UNE Mineral Foundation

Förra  veckan fick jag hem ett paket med några produkter från UNE. Bl.a. denna mineral-foundation.

Jag testade den igår och jag vet inte riktigt vad jag tycker. Det är absolut ingen dålig foundation, men jag, personligen, är inget stort fan av mineral-foundations överhuvudtaget. Jag gillar när en foundation täcker bra. Denna foundation täcker inte mycket, men den jämnar ut hudtonen lite. Mina röda fläcker lös dock igenom och det gillade jag inte.

Så... vill man ha något täckande så är detta ingen foundation man bör välja.
Dock är den perfekt om man är ute efter ett naturligt resultat och en foundation som inte täcker mycket.

Pris: 239 kr/st


» Too Faced Natural Face Palette

Idag fick jag hem ett paket från VASS PR (PR-byrå) som innehöll produkter från märken de jobbar med. (Tack!)

En av produkterna var denna ansikts-palett från Too Faced. Paletten innehåller allt man behöver för att ge ansiktet en naturlig lyster. T.ex. en luminizer, en bronzer, två rougear/blushes osv. 

Jag har aldrig tidigare testat några ansiktsprodukter från Too Faced vad jag minns, utan bara deras ögonskuggspaletter kajalpennor och Shadow Insurance. Testade faktiskt puder-rougen idag och den är hur fin som helst! Ska bli riktigt kul att testa de andra produkterna i paletten också. 

Pris: 395 kr/st

 

» Bare Minerals Redness Remedy

Har du problem med rödhet/röda "fläckar" i ansiktet? Då är denna produkt något för dig.
Jag själv har väldigt "fin" hy. Får aldrig finnar osv. MEN! Jag har haft problem med röda kinder sen ett tag tillbaka.  För ett tag sedan fick jag nys om denna produkt och bestämde mig för att testa den. 

Redness Remedy är i princip ett gulfärgat puder dom dämpnar rodnad och behandlar dom även på lång sikt. För mig har produkten hjälpt jättemycket. Jag har nästan inga röda "fläckar" kvar. Så, som sagt, om ni har problem med rodnader/röda fläckar, så borde ni verkligen testa RR. 

I "kitet" ingår även en borste/pensel, men jag föredrar att använda en annan som är större.

Finns här.


» Putte i parken!

Kommer spendera de kommande dagarna på Putte i parken-festivalen.
Därför vet jag inte hur det kommer bli med uppdateringar. Kanske dyker upp några inlägg om det hinns med.
Det märks!

» NEW IN - MUS Eyeliner Pencil

Här är ännu en produkt jag fyndade på Kicks rea när jag var i Töcksfors.
Det är en eyeliner från Make Up Store som heter "Sparkling Smaragde". Testade att applicera och sudda ut den längst med nedre fransraden igår kombinerat med en brun sotning på ögonlocket. Assnyggt!
Swatch (Dålig, men bättre än ingen!)

» Too Faced Pretty Rebel Palette

Jag skulle nästan göra vad som helst för Too Faceds nya palett "Pretty Rebel".
Hur fin är den inte?
 
Finns på BeautyBay för 426 kr.

» NEW IN - Anastasia Brow Wiz

Skrev ju igår att hade turen att hitta min favoritögonbrynspenna på rea! (70%) - Här är den. 

Jag har aldrig någonsin testat en så underbar ögonbrynspenna som denna. Jag älskar hur man slipper vässa den och hålla på, samt att själva "stiftet" är väldigt smalt, så det är lätt att definera brynen. 

Vanligtvis använder jag färgen "Brunette". Den som var på rea heter "Caramel" och är lite rödare i tonen än "Brunette". Tror dock det ska funka. Använder ju oftast en skugga över. 
Swatch