» Recension: Bare Minerals Get Started Kit

Jag vet inte om jag har berättat det, men den senaste tiden har jag varit helt inne på det här med mineralfoundations. Jag har hittills testat Sheer Cover och Tikei, men under förra veckan fick jag hem ett startkit från Bare Minerals och jag har hunnit testa det i några dagar nu.

 
I kitet ingår nio saker:
- 2 st Original SPF 15 Foundation (2 g/st)
- Original Mineral Veil 2 g
- Warmth All-Over Face Color 2 g
- Prime Time Foundation Primer 
- Full Flawless Face Brush
- Flawless Application Face Brush
- Maximum Coverage Concealer Brush
- Get started DVD 

Jag börjar med att grunda med Prime Time-primern. Sen jobbar jag in Original SPF 15 FoundationFull Flawless Face Brush och applicerar den sedan över hela ansiktet. Sen tar jag Maximum Coverage Concealer Brush och åter igen foundationen och applicerar på de ställen där jag vill ha lite mer täckning (har skrivit lite längre ner i inlägget om hur förvånad jag blev över denna borstens kapacitet!). Sen applicerar jag Warmth All-Over Face Color under kindbenen och upp mot tinningarna. Sen avslutar jag med Original Mineral Veil för att få allt att sitta på plats. Resultatet blir helt otroligt. Perfekt sommarfoundationskit skulle jag vilja påstå!
 
 
Innan var jag riktigt förtjust i Tikei, men jag måste våga påstå att jag föredrar Bare Minerals variant. Så fort jag blir lite varm så börjar Tikeis mineralfounation oxideras på mig och den blir mörk och ser nästan "äcklig" ut kring näsan/under ögonen. Det gör inte denna. Den sitter där den sitter och oxideras inte.

Jag personligen har, som jag skrivit innan, får sällan blemmor/finnar *peppar peppar tar i trä*, men jag vill ändå ha såpass täckning att jag döljer lite rödhet som jag har på kinderna/kring näsan. Jag har aldrig riktigt upplevt att mineralsfoundations täcker tillräckligt (utan hjälp av concealer dvs), men i detta kitet ingår en pensel som man kan använda tillsammans med den vanliga foundationen för att få ett täckande resultat. När jag läste om detta tänkte jag: "Hur tusan ska det kunna täcka ordentligt bara för att jag tar en annan pensel?". Men jäklar i min lilla låda. Kombinationen av foundationen och penseln ger ett mer täckande resultat än många concealers jag testat.
 
Jag älskar detta setet! 


Pris: Priset på detta kit skiftar rejält från sida till sida. Det finns webbshoppar som tar 499 kr medan andra tar 995 kr, men går man in HÄR så kan man se var kitet (och massa andra Bare Minerals-produkter) finns att köpas till billigast pris..

» The Body Shop "Wild Argan"

I höst (27/8 närmare bestämt) släpper The Body Shop en kollektion vid namn "Wild Argan"!
Kollektionen består av nio produkter och jag blev himla nyfiken när jag läste om den på MND. Använder ju sen tidigare arganolja både i håret och på kroppen och älskar det, så var ganska svårt att låta bli att bli supernyfiken!
 

"Djupt nere vid de låga kullarna av Atlasbergen i Marocko finns det vildvuxna arganträdet – det enda området i värden där trädet frodas på naturlig väg. Här plockar och knäcker lokala berberkvinnor de bästa kvalitetsnötterna för hand för att sedan pressa nötterna minutiöst för att få fram den renaste, mest lystergivande oljan.

I århundranden har de berberska kvinnorna använt arganolja, som traditionellt del av deras hamamskönhetsritualer, för att skydda och vårda hår och hud från de starka vindarna från Sahara och den intensiva solen. Då arganolja är högt i omättade fettsyror – som linolsyra (Omega 6) – och naturliga tokoferoler, anses den vara en av de främsta hudvårdande ingredienserna och därmed väl värdig smeknamnet "oljornas drottning"."


Body Butter (200 ml/185 kr) 
The Radiant Oil (125 ml/225 kr) 
Bubbling Bath (250ml/160 kr) 
Rough Scrub (200ml/195 kr) 
Body Lotion (250ml/155 kr) 
Shower Gel (250ml/85 kr) 
Massage Soap (150g/75 kr)
Miracle Solid Oil (50g/145 kr)
Solid Oil Lips (20ml/95 kr)  


» Guerlain Rouge G Lipstick "60 Gabrielle"

Ni vet den där känslan man får i kroppen när man hittar läppstift från Guerlain till halva priset? Ville köpa ungefär alla, men bet ihop och nöjde mig med två. Det första av de två är detta, "Gabrielle".



Till att börja med... Hur lyxiga är inte förpackningarna? Vikten på dom höjer också lyxighetskänslan. Jag blev himla chockad över hur tunga de faktiskt var. (Varför ger tunga produkter intrycket av "lyx"?). 

Man drar ut läppstiftet från sidan och då öppnas automatiskt "lockdelen". Inuti där hittar man speglar. 
"Gabrielle" är en nude-rosa färg med lite skimmer i. Det är inte supertäckande (vilket jag gillar när det kommer till nudeläppstift). Det är verkligen en perfekt nude-färg. Den "tvättar inte ut" ansiktet, utan ger det snarare lite värme. (Åtminstone min hudton.) Vanligtvis drar jag mig mer mot beige/orangea nude-färger, men som sagt gillar jag verkligen denna! Jag gillar även att det sitter så himla bra, trots att det är lite glossigt i finishen. 

Pris: Slutsålt på Kicks, men finns hos BeautyPlanet för 389 kr (ord. pris ca 435 kr).
(På tal om BeautyPlanet, så har de just nu massa rea!)


» Too Faced Flexible Coverage Concealer

Här kommer ännu ett av mina Kicks-reafynd - Too Faceds Flexible Coverage Concealer.

Detta måste vara en av de mest täckande och tjockaste concealers som jag testat, vilket, enligt mig, är både bra och dåligt.Det är ingen concealer jag skulle använda t.ex. under ögonen, då jag misstänker att den bara skulle creasa/lägga sig i väck och se allmänt... kakig ut. Dock tycker jag att den är bra till att tänka blemmor/finnar. Nu får jag sällan finnar, men passande nog har jag en envis jäkel just nu - och den kunde jag täcka med denna concealern.

Pris: Slutsåld på Kicks rea, men finns HÄR för 199 kr.
 
Förresten!
Jag är sugen på att göra lite sminkningar. Har ni tips på sminkningar/färgkombos så lämna gärna en kommentar!

» Too Faced Air Buffed BB-creme

Här kommer ännu en produkt från rean på Kicks - Too Faceds Air Buffed BB-creme.
 
Jag har hört mycket bra om denna innan, så när den var på rea för halva priset kunde jag inte låta bli. Men nu undrar jag... Har någon av er testat denna? Hur applicerar man den på bästa sätt? Jag tycker den är så himla "hård" och att applicera med den medföljande borsten gav inget bra resultat. Tar tacksamt emot tips!

Pris: Jag betalade ca 200 kr. Dock är den slutsåld på Kicks nu, men vet att den finns HÄR för 299 kr (ord. 399 kr).

» Make Up Store Lipstick "Crust"

Här kommer ett till av mina fynd från Kicks rea - läppstiftet "Crust" från Make Up Store.

"Crust" är en orangetonad nude-färg som jag verkligen tycker om! Dock är den liiiite för orange för att jag ska tycka att den passar mig, tyvärr... Men jag får se. Kanske går att dämpa det orangea med något gloss över. Hur som helst är det en riktigt fin sommarfärg!

På swatchen nedan ser det lite glossigt ut, men det är ett matt läppstift. Jag upplevde dock inte att det torkade jättematt på mig (vilket dock bara var positivt för mig, då jag helt missat att det var matt och jag inte är så jätteförtjust i matta läppstift då jag tycker de flesta är så himla uttorkande.). Så, är man ute efter ett väldigt matt läppstift i denna färgen är nog inte "Crust" läppstiftet man bör välja.


» Ännu mer rea...!

Även Nelly.com har rea just nu. Allt som ingår i rean är det 50% på!
I rean ingår massa produkter från Make Up Store, The Balm, Shiseido, MSCHIC, Too Faced (bl.a. mina favoriteyeliners!!!), Clarins, NYX osv! (Det ingår självklart massvis av kläder osv i rean också.)
 
Här är några godbitar från rean:
Klicka här för att komma direkt till rean.

» 15% rabatt på MAC!

Just nu har Kicks 15% rabatt på ALLT. Det vill säga... även MAC!!! (Dock måste man vara medlem för att ta del av rabatten, men det är lätt att bli!). Jag blev himla glad när jag läste detta, då flera av mina MAC-staples nyss tagit slut. Kunde självklart inte heller låta bli att köpa ännu ett nude-färgat läppstift och en ny ögonprimer. (Varför har Kicks slutat sälja MACs Paint Pots i de färgerna jag vill ha?! Blir tokig.)

» Too Faced Glamour Gloss "First Time"

Okej... jag tror att jag borde sluta påstå att jag avskyr läppglans.

Nu har jag hittat ännu ett som jag älskar - Too Faced Glamour Gloss i färgen "First Time". Jag fyndade det för halva priset på Kicks online-rea (verkar dock vara slutsålt nu...) och jag betalade runt 110 kr. Dock finns det fortfarande i lager hos Eleven som har det på rea för 159 kr just nu. HÄR hittar ni det.


TF's Glamour Gloss är "plumpande" läppglans som alltså ska förstora läpparna. Jag avskyr många av denna typen av gloss, då jag tycker att vissa sticker så himla obehagligt på läpparna. T.ex. Too Faceds plumpande läppkritor. Allvarligt... jag började gråta första gången jag testade en sådan och trodde jag höll på att få världens allergiska reaktion, haha... Men! Detta gloss är riktigt behagligt på läpparna och får mig inte att tro att jag håller på att dö, haha...

Färgen på glosset kan beskrivas som den (enligt mig) perfekta nude-färgen. Den innehåller inget glitter/skimmer utan är helt enkelt en basic nude som passar alla. Applikatorn är en typisk läppglansapplikator, vilket jag gillar.

"Plumpar" det läpparna då? JA! 
 
Swatch

» TIPS: Rea hos Kicks!

Igår morse satte jag alarmet på 7.59. 8.00 började nämligen Kicks rea online för oss som är guld- (och silver)medlemmar.
Jag var snabb in och hittade en del saker jag ville ha! Guerlain-läppstift, Too Faced BB-cream osv osv osv.
 
Nu är rean öppen för alla! Så vare sig ni är guld-/silver-brons-/eller inte medlemmar alls, så kan ni nu gå in på Kicks och fynda! Igår morse fanns det massa olika roliga produkter på rean. Vet dock inte hur mycket som finns kvar nu, men det är värt att kika! 

Klicka på bilden ovan för att komma till rean!

Jag lade två ordrar. (Gjorde en först, men råkade jag gå in igen och hitta fler produkter jag blev sugen på...) En kommer imorgon och en lär komma på fredag, så då har jag maaassa nytt att visa er! (Råkade även gå loss lite på Kicks inne i stan idag... Ooops.) 

» MAC Pearlglide Intense Eyeliner "Designer Purple"

Efter att ha sett denna pennan hos Linda Hallberg kunde jag inte låta bli att köpa den själv, för den är verkligen helt perfekt. Den heter "Designer Purple" och är en Pearlglide Intense Eyeliner från MAC. Jag var först tveksam till om den skulle hålla på vattenlinjen, då den är VÄLDIGT "krämig", men det gjorde den. Jag är imponerad - och kär!  

För... hur fin är den inte?



Pris: 170 kr HÄR.

» Make Up Of The Day - 6/6-14

 
Ögon/Eyes:
- MAC Pro Longwear Concealer (as a primer)
- MUG ES "Chickadee", "Peach Smoothie", "Cocoa Bear", "Sensuous", "Drama Queen", "Corrup", "Shimma Shimma"
- The Balm Schwing Eyeliner
- IsaDora Inliner Kajal "Blonde"
- NYX Doll Eye Mascara
- Red Cherry #43
 
Bryn/Brows:
- Anastasia Brow Wiz "Medium Ash"
- Anastasia Brow Pro Palette (The new one)
- Anastasia Tinted Brow Gel "Brunette"
- Anastasia Concealer "1.0"

» Månadens favoriter - MAJ 2014

 
MAC Lipglass "Peachstock" - 205 kr HÄR
Antagligen världens mest perfekta läppglans. Jag personligen avskyr vanligtvis läppglans, men detta går inte att ogilla. Färgen är perfekt och det är sådär lagomt "klibbigt". Perfekt att kombinera med riktigt sotade ögon!
 
Yves Rocher Youthful Glow Foundaton - 179 kr HÄR
Jag har alldeles nyss hyllat denna foundationen i bloggen, så finns väl inte så jättemycket mer att tillägga egentligen. Men ja... den är fantastisk. Döljer det man (jag) vill dölja och låter t.ex. fräknar lysa igenom. ÄLSKAR!
 
The Balm Schwing Liquid Eyeliner - 189 kr HÄR
Underbar flytande eyeliner som blir MATT när den torkat. (Vet inte hur många eyeliners jag köpt som visat sig att vara glansiga när de torkat...) Den sitter bra och har en fin spets, så det är lätt att få skarpa kanter och "vingar". En ny favorit!
 
Anastasia Lavish Set - 495 kr HÄR
Världens kanske mest perfekta palett. Den innehåller både matta och skimriga skuggor och jag som är en sucker för orangea och rostiga skuggor älskar ju Orange Soda och Sienna... Den perfekta paletten! Dessutom får man med Anastasias fantastiska pincett, en eyelinerpenna, en liten ögonbrynspenna och en duo-pensel i setet.
 
Too Faced Perfect Eyes Waterproof Eyeliner Pencil "Perfect Espresso" - 179 kr HÄR
Too Faceds eyelinerpennor är mina absoluta favoritpennor. De sitter som berget (även på vattenlinjen!) och finns i många fina färger. Skulle gärna vilja ha allihop... Drömmen! ♥ Dock har just nu bara den svarta (som i princip är slut) och Perfect Espresso. En dag ska jag ha allihopa, för de är verkligen hur underbara som helst!
 
NYX Doll Eye Mascara - 125 kr HÄR
Min nya favoritmascara! Detta är en fibermascara. Det vill säga att den innehåller små fibrer som hjälper till att förlänga fransarna (försvinner när man tvättar bort mascaran). Jag älskar hur denna mascara ger liv till mina små fjuttfransar utan att klumpa ihop dom. 

MAC Fix + - 185 kr HÄR
Detta är en ansiktsspray som innehåller flera ingredienser som är lugnande för huden (gurka, grönt te). Den går att använda till så himla mycket olika saker! Jag använder den till att spraya ansiktet innan jag sminkar mig för att ge det en liten vitaminbomb, till att fästa glitter, till att spraya på efter jag sminkat mig för att undvika att foundation/puder kakar sig osv. Vet inte hur många flaskor MAC Fix + jag har gått igenom egentligen... Tre? ÄLSKAR!
 
Pür Minerals Hot Rocks - 285 kr HÄR
Dessa "glödande" stenar kan användas till flera olika saker. Jag gillar att använda dom som ett lätt rouge (som ger ett otroligt glow) när jag gör enklare sminkningar - eller som ett slags "top coat" ovanpå vanliga rouger om jag gör lite mörkare sminkningar. Blir himla fint!
 
Benefit Gimme Brow - £17,50 HÄR
En superbra brow gel, som precis som Doll Eye-mascaran, innehåller fibrer. Dessa fibrer ska få brynen att se fylligare ut. Dock vet jag inte riktigt hur väl de fibrerna hjälper mina bryn att de fylligare ut - men oavsett är det en grym brow gel! 

» Jag lever!

Oj, vad det ekar här... men jag är i Göteborg, så har inte riktigt möjlighet att blogga. Glömde självklart göra tidsinställda inlägg också. Tusan...
 
Vi hörs när vi hörs! (Det lär inte dröja...)