» Vad ska man göra?

I vintras blev jag förfrågad om att göra en "look" + tutorial till en annons till ett känt svenskt sminkmärke som skulle publiceras i tidningen Douglas. (Douglas är ett stort smink-/skönhetsföretag i Europa.) Jag blev lovad sminkprodukter och att min blogglänk skulle vara med i annonsen för detta uppdrag.

Så... jag fick hem sommarens produkter och gjorde tutorialen och skickade in den. De på sminkmärket var nöjda och tutorialen skulle vara med i tidningen, inklusive min länk. Jag fick se ett litet utklipp från annonsen, så jag kunde godkänna hur det stod, (har kvar det i min mail), så jag visste att länken skulle bli med. Trodde jag. 

För ett par veckor sedan fick jag annonsen i PDF-fil. Var min länk med? Nej. Var mitt namn nämnt? Nej. Ingenting tydde på att det var jag som gjort sminkningen och tutorialen. Blev jag besviken? Ja. 

Jag har mailat dom. Först erbjöd de sig att länka min tutorial på deras tyska Facebooksida, vilket de gjorde. Dock påverkade det inte min statistik eller något, vilket jag berättade. Då sa dom att jag inte hade fått några mer besökare om jag var länkad i tidningen i Ungern, för att dom förstår inte svenska. Ursäkta, men tror dom att tyskarna förstår svenska bättre och att det skulle vara en större tjänst? Nej. Tycker det var ganska fult sagt.

Sen erbjöd dom sig att skicka produkter från någon ny kollektion. Jag berättade dock att jag redan fått halva kollektionen av dom - och nu har de inte svarat på en vecka.

Jag blev lovad länken i tidningen och att den inte blev med gör mig riktigt besviken. 
Min tutorial är med i en tidning där många kan se dom, men ingen vet att det jag som gjort den.

Nu vet jag inte om det är sminkmärket eller företaget Douglas som tabbat sig, men hur som så är det inte mer än rätt att sminkmärket försäkrar sig om att min länk kommer med. Vilket de uppenbarligen inte gjort. Så...
 
Vad ska man göra i ett sånt här läge? 


Emma P
22 Juni, 2013 - 10:31 / BLOGG: http://sminkan.com

Men gud vad tråkigt! Förstår att det känns jättetrist verkligen. Extremt dåligt av tidningen och även märket borde väl ha lite bättre koll om det är de som lovat dig att det skulle länkas. Detta borde väl ha med upphovsrätt att göra? Man borde ju kunna anmäla det men jag har tyvärr ingen aning om hur det går till.

Svar: ja, det är jättetråkigt... nä jag vet inte heller vad eller hur man gör, men har mailat bildombudsmannen. hoppas han svarar snart :/
Magdalena Milde

Elin
22 Juni, 2013 - 10:31 / BLOGG: http://roelanni.wordpress.com/

Hejsan!
Du kan ju gå via copyright-lagen. Är det sagt att företaget ska länka dig till dom bilderna du har gjort för att man ska kunna veta vems bilder samt smink det är så har du all rätt till att kräva dom på aningen pengar eller på något sätt få in i tidningen att det är dina bilder och du har tagit dom.

Vill man så kan du självklart gå till rätten med det då det bryter mot copyright-lagen.

Emma P
23 Juni, 2013 - 10:31 / BLOGG: http://sminkan.com

Du kan väl berätta hur det har gått sen, vore intressant att veta...

Svar: ja, det kan jag göra :)
Magdalena Milde

Aidas MakeUp
25 Juni, 2013 - 10:31 / BLOGG: http://aidasmakeup.wordpress.com

Nej FY vad arg jag blir, uscha uscha usch!

Har ingen aning vad du kan göra i detta läget, önskar verkligen jag kunde hjälpa dig. Prova att fråga Kicki på Daisy Beauty, hon är riktigt duktig och galet snäll och hjälpsam. Hon kanske har en aning? Värt att fråga i alla fall :)

Svar: ska prata med henne om det inte går att lösa genom att prata med märket i fråga :)
Magdalena Milde


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo