» Sponsrat inlägg: När slutade du känna dig vacker?

Jag ska börja med att säga att detta in är något typiskt sminkbloggsinlägg. Och ja, jag får betalt för att skriva om denna kampanj på mig blogg. Dock hade jag garanterat skrivit om den oavsett, om jag hade hittat den själv - då jag verkligen kan relatera till det kampanjen tar upp. 
 
 
Vi människor har, i princip alltid, varit förbannat utseendefixerade. Vi, eller många ska jag säga, går ständigt och jämför sig med andra och känner att de långt ifrån duger som de är. Jag är en av dessa människor. Dove har startat denna kampanj för att försöka få bort, eller åtminstone dämpa, denna fixering hos så många människor som möjligt. Kampanjen går i princip ut på att man ska ta en "selfie". Precis just nu. Oavsett om man ligger nyvaken eller om man står på röda mattan med femton lager smink på sig. Sen ska man posta den online med hashtagen #MyBeautifulSelf / #seskönheten. Laddar man även upp bilden på länken i övre högerhörnet på videon så kommer ens bild vara en del av ett collage som kommer publiceras i tidningen Amelia. Så... här är jag, nyvaken och osminkad:

 
Okej... Jag kan inte riktigt förstå att jag postar denna bilden på bloggen så att vem som helst kan se den, men okej. Nu är det gjort. Inget filter. Ingen edit. Många kanske tycker att detta är världens bagatell, men det är det inte för mig. Jag har aldrig tyckt att jag är vacker (detta är varför jag aldrig postar bilder på hela mitt ansikte i mina sminkningsinlägg) och jag har aldrig känt att jag duger som jag är. Speciellt inte efter 2010. Jag har så länge jag kan minnas haft problem med depression, panikångest, social fobi osv. 2010 blev allt ganska mycket värre när jag började ta medicin och gick upp 20 kg. Under 2010 och 2011 gick jag nästan aldrig ut. Jag umgicks inte med folk. Det enda jag lämnade huset för var ungefär att åka på bowlingträning, jobba och handla. Jag kände, och känner fortfarande, att min kropp bokstavligt talat är äcklig. Samtidigt kan jag sitta och kolla på bilder på andra människor som till och med kanske är större än vad jag är och tycka att de är hur vackra som helst. (Och ja, jag skulle kunna gå och träna. Om det inte vore för min sociala fobi som bankat in en massa olika scenariotankar som gör att jag håller mig ifrån det.). 
Jag avskyr att avsky mig själv. Kan man säga så? 

Jag har dock gjort framsteg. I sommar har jag gått helt utan smink i princip hela tiden. Dock inte på krogen osv, men på vanliga dagar liksom. Jag har även postat en del osminkade bilder på Instagram/Facebook (dock med filter...). Fast... så fort någon annan försöker ta kort på mig, oavsett om jag är sminkad eller inte, så får jag panik. Speciellt om det är helkroppsbilder. Vet inte hur många bilder folk lagt upp på mig i sociala medier som jag entra bett dom ta bort eller helt enkelt anmält för att de är sega/inte vill ta bort dom...
 
Nog om mig själv...
Jag utmanar er alla att posta er bild på sidan ni kommer till om ni klickar på ikonen uppe i högerhörnet av videon.
 
*Sponsrat inlägg.


Carolina
04 September, 2014 - 12:01

Vilken fin och naturlig bild, jag tycker att du är vacker! Jag har faktiskt länge funderat på varför du inte har lagt upp en hel ansiktsbild, men ändå har jag inte kommit mig för att fråga varför. Kanske för att jag tycker att alla bloggare ska få göra som dom vill och ha sin stil på sina inlägg, det är ju trots allt därför jag läser bloggar av alla olika slag. Jag kan relatera till det du berättar idag. Utan att gå in på mer om det så ville jag bara säga att det kändes med ett leende att få ser hur du ser ut :)

Svar: <3
Magdalena Milde

Caroline
04 September, 2014 - 12:01

Verkligen modigt av dig att dela med dig av din berättelse :) Många känner nog igen sig. Jag tycker att det var en fin bild som du har lagt upp :)
Styrkekramar!

Svar: <3
Magdalena Milde

Lackert
04 September, 2014 - 12:01 / BLOGG: http://lackert.blogspot.se/

Du är jätte vacker :) Men när man kollar på sej själv så hittar man alltid en massa fel men hade dom varit på nån annan hade man aldrig lagt märke till dom. Jag sminkar mej när jag orkar och har lust men tycker jag ser extremt grå å trist ut när jag inte har nåt smink på mej, vissa dagar känner jag mej extremt ful


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo