» Åter igen; Allt är inte riktigt som det ska

TILL ATT BÖRJA MED: Jag har tagit bort min domän. Nu är adressen hit http://comaheart.blogg.se

Nu till vad jag ville berätta: Jag har skrivit flertalet gånger att jag inte mår så bra och att det är därför bloggen fått lida. Det har inte riktigt varit sanningen och nu har det gått så långt att jag känner att det är dags att vara ärlig och förklara. 

Under hösten förra året och tiden som gått detta året så har jag inte "inte mått så bra". Jag har varit ett vrak. Ett sjunket skepp utan vilja att fortsätta. Jag har haft konstant ångest. Jag har flertalet gånger funderat på vad meningen med att leva är och fått för mig att det inte finns någon. Jag har tänkt tankar som skrämt mig själv och jag har mest känt att jag är en börda för alla andra. Till slut (för typ tre månader sedan) nådde jag en viss gräns då jag insåg: "Vad fan håller du på med, Magda?".

På något vänster fick jag plötsligt orken till att, för femtioelfe gången, kontakta läkaren igen. Denna gången KRÄVDE jag en remiss - och det fick jag. Det började med att jag fick träffa en konsutpsykiatriker för att läkaren själv inte visste vad hon "skulle göra med mig" (ÄNTLIGEN!)... och den mannen (konsultpsykiatrikern kan ha räddat mitt liv. Äntligen var det någon som lyssnade på mig. Han sa att det inte alls är panikångest jag lider av (vilket jag sagt till läkaren innan...), utan att det är GAD. GAD betyder generaliserat ångestsyndrom och innebär i princip att jag konstant känner ångest och oro. I kombination med detta tror psykiatrikern även att jag lider av AVPD eller Asperger. (Jag känner att detta redan kommer bli en bibel, så jag skriver ingenting om de olika diagnoserna. Ni får klicka på länkarna och läsa själva om ni är intresserade). Iallafall... Jag har själv trott att jag har Asperger hur länge som helst. AVPD hade jag aldrig hört talas om innan, men det kändes lite som att psykiatrikern berättade om mig när han berättade vad det innebar. 
 
Besöket hos honom var alltså till för att min läkare skulle veta vad hon "skulle göra med mig". Efter mötet sa iallafall psykiatrikern att jag SKA få en remiss till psyk för att jag ska få gå på utredning. I väntan på utredningen så har jag fått en medicin mot GAD (Lyrica) och jag upplever att den redan hjälper. Så ÄNTLIGEN känns det som att det finns hopp för att saker och ting ska kunna bli bättre. I och med att man får reda på vad som är "fel", så kan jag ju också få rätt hjälp. Så jag ser positivt på framtiden, även om jag fortfarande inte är helt på topp. Jag börjar få bloggsuget tillbaka och det känns riktigt kul. Jag älskar ju att blogga! 
 
 
Jag måste tillägga att jag är så innerligt tacksam för mina vänner, speciellt Soffan och Dejan, som orkat med mig under de senaste månaderna när jag mått som sämst. Ni är guld. LOVE YOU GUYS! (Fniss, Dida!!!)

 

Nu har jag varit väldigt ärlig och personlig och jag vet inte hur ni tar detta, men ja... Ni får ta det hur ni vill. Ni får tro att jag är dum i huvudet eller att jag är en psykopat. Ni får sluta läsa min blogg. Det är okej. Har insett att jag inte vill ha oförstående människor runt mig ändå. Nu hoppas jag givetvis att detta inte är fallet, utan att ni kommer förstå lite (åtminstone om ni läste länkarna) varför jag haft sådana dippar på bloggen sen i höstas :)
 
Har du läst såhär långt så ska du ha cred. Tack för att du tog dig tid. Kram ♥


Anonym
22 Juni, 2015 - 16:26

❤️

Andrea / MyLiquidJewels
22 Juni, 2015 - 16:26 / BLOGG: http://myliquidjewels.blogspot.com

Åh vad jag är glad för din skull att du äntligen får rätt hjälp! Är alldeles tårögd! Jag har också mått väldigt dåligt, jag är också på bättring nu dock. Heja oss! Kram <3

Svar: <3 Vad skönt att höra. Heja heja! Kram <3
Magdalena Milde

Lackert
22 Juni, 2015 - 16:26 / BLOGG: http://lackert.blogspot.se/

Skönt att det börjat hända saker och att det går åt rätt håll, starkt av dej att dela med dej så öppet och ärligt. Har själv en del problem och känner igen mej, man önskar ju att allt kunde bli bra under en natt men så funkar det ju inte, tar tid

Svar: Ja, det är jätteskönt. Känner att det är bäst att vara ärlig. Det är ju ingenting att skämmas för. Hoppas det går framåt för dig också. Kram!
Magdalena Milde

Ana
09 Juni, 2015 - 16:26

Hoppas verkligen inte att du går runt och tror att andra tänker att du är dum i huvudet eller en psykopat! Tycker tvärtom! Det är modigt, starkt och sunt att vara öppen med såna här saker. Det är så trist att sjukvården, framför allt psykvården, fungerar så dåligt och har svårt att dirigera rätt från början. Men underbart att du verkar ha kommit rätt till slut! Hoppas att allt går bra med behandling och att du snart hittar tillbaka till en glad vardag!

Svar: Är ju, tyvärr, ofta så att många som inte är insatta i ämnet tror att man är helt knäpp om man har en eller flera diagnoser.

Tack <3
Magdalena Milde

Anonym
30 Juni, 2015 - 16:26

Jag läser hellre ärliga bloggar än sådana där allt verkar så perfekt. Har som flera andra också perioder när jag mår skit, men får också hjälp. Bara det tycker jag gör att man känner hopp - att hitta rätt personer inom vården, de som förstår. Hoppas du mår bättre.♡


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo